به گزارش ایرنا، سعید لو رییس ایرانی كارگروه مشترك پیگیری روابط ایران و تركیه كه دیشب در راس هیات بلند پایه ای به آنكارا سفر كرده ، امروز اولین دیدار خود را با یلماز رییس طرف ترك كمیسیون مشترك همكاریهای اقتصادی و تجاری دو طرف و رییس طرف ترك كارگروه مشترك پیگیری روابط دو كشور انجام داد.
دیدار سعید لو و یلماز پشت درهای بسته انجام شد و سپس جلسه كارگروه مشترك پیگیری روابط ایران و تركیه با شركت هیات های دو كشور برگزار شد.
سعیدلو گفت : ظرفیتهای بسیار خوبی برای همكاری بین دو ملت برای همكاری گسترده به ویژه در زمینه اقتصادی وجود دارد.
وی با اشاره به تعمیق و پیشرفت مناسبات دو كشور بر اساس آرمانخواهی و دوستی اضافه كرد: امروز هفته فرهنگی ایران هم در تركیه آغاز شده كه هنرمندان ، صاحبان فكر و اندیشه ما به تركیه آمده اند تا با برادران تركیه ای خود همكاری بیشتری را شروع كنند.
سعیدلو گفت: ظرفیت نیروهای جوان و اراده سیاسی دو كشور این است كه همه این ظرفیتهای اقتصادی را به صورت تساعدی برای پیشرفت ایران و تركیه بكار گیریم.
وی افزود: ایران و تركیه به عنوان دو كشور بزرگ دارای ظرفیتهای بسیاری هستند ، ما این ظرفیتهای گسترده را می توانیم برای تعاملات چندجانبه و منطقه ای و اثرگذاری در سطح جهان برای صلح و دوستی همه ملتهای آزادیخواه، استفاده كنیم.
وی گفت: در فاصله كمی ، حجم مبادلات تجاری دو كشور چند برابر شده و رقم 16میلیارد دلاری كه در سال گذشته داشتیم امسال در فاصله چند ماه به 22 میلیارد دلار خواهد رسید. حتی اگر به ظرفیتهای اقتصادی در زمینه انرژی، تجارت، حمل و نقل توجه بیشتر داشته باشیم ، امیدواریم در مدت كوتاهی به هدف 35 میلیارد دلاری برسیم.
جودت یلماز نیز در این نشست گفت: سفر هیات بلندپایه ایرانی به دنبال سفر ماه گذشته وی به جمهوری اسلامی ایران و براساس توافقات دوطرف برای پیگیری فشرده فرآیند همكاریها و مناسبات دو كشور صورت می گیرد .
وی افزود : سفر هیات ایرانی كه متشكل از نهادها و وزارتخانه های مهم است ، این امكان را بوجود می آورد تا هیاتها با مخاطبین خود رودرو مسایل را بطور سریع دنبال كنند.
وزیر توسعه تركیه گفت: نشست كارگروه مشترك در دو روزی كه در آنكارا جلسه خواهد داشت، ابعاد مختلف روابط تهران و آنكارا را در زمینه های تجاری، اقتصادی، انرژی، حمل و نقل و گمركات و مبادی مرزی، مشكلات تامین مالی و روابط بانكی را بررسی كرده و تاریخ آتی جلسه را كه قرار است با شركت وی در تهران برگزار شود، تعیین خواهد كرد.
او یكی از مهمترین موضوعات در دستور كار جلسه را نهایی سازی قرارداد 'ترجیحات تجاری' بین ایران و تركیه اعلام كرد و گفت: این گامی خواهد بود برای گذر دو كشور به سوی تجارت آزاد كه بی تردید در راستای منافع ملی مشترك ایران و تركیه خواهد بود.
یلماز با ابراز خرسندی از فرآیند روبه رشد مناسبات تجاری و اقتصادی ایران و تركیه اضافه كرد: در گذشته دسترسی به رقم 16 میلیارد دلار در تجارت دو كشور بسیار دور به نظر می رسید، ولی این رقم در سال گذشته تحقق یافت و دوطرف اكنون هدف 35 میلیارد دلاری در كوتاه مدت را دنبال می كنند.
او ظرفیتهای همكاری ایران و تركیه را با توجه به جمعیت 150 میلیون و تولید ناخالص 3/1 تریلیون دلاری كه بر اساس برابری قوه خرید در مجموع به بیش از دو تریلیون دلار می رسد، بسیار گسترده دانست و گفت: با به حركت درآوردن هوشمندانه این نیروهای بالقوه ، می توان به رقمهای بسیار بالاتری از هدف تعیین شده دست یافت.
سعیدلو در ادامه این نشست گفت: رابطه دیرینه ای بین دو ملت بزرگ ایران و تركیه برقرار است كه بر مبنای تاریخ و فرهنگ و ارزشهای دینی مستقر است و روابط اقتصادی نیز مكملی برای تعمیق و گسترس دوستی دو كشور خواهد شد.
وی دیروز برای تسلیم پیام 'محمود احمدی نژاد' رییس جمهوری اسلامی ایران به 'عبدالله گل' رییس جمهوری تركیه و گفت وگو با مقام های بلندپایه این كشور وارد آنكارا شد.
وی قرار است امروز با 'نهاد ارگون' وزیر صنعت، علوم و فناوری تركیه دیدار خواهد داشت.
دیدار با عبدالله گل قرار است فردا صورت گیرد ولی دیدار با 'رجب طیب اردوغان' نخست وزیر تركیه احتمال امشب صورت خواهد گرفت.
احمدی نژاد رییس دوره ای جنبش عدم تعهد در پیام خود، عبدالله گل را برای شركت در شانزدهمین نشست سران 'جنبش عدم تعهد' در شهریور ماه آینده، به تهران دعوت كرده است.
خاورم**2011**230**1651